UPM palvelee sukupolvesta toiseenKeuruun Haapamäellä sijaitsevalla Niemelän tilalla ja UPM:llä on pitkälti yhteistä historiaa, sillä yhteistyö alkoi jo vuonna 1956. Kun Antti Niemelä ja Virve Salomaa ottivat tilan vastuulleen vuonna 2014, he kilpailuttivat metsäyhtiöt nähdäkseen, mitä muilla olisi tarjolla.

”Päädyimme jatkamaan UPM:n kanssa. Yhteistyö on ollut toimivaa, metsäasiakasvastaava Matti Asuimaan kanssa hoidetaan kauppaa ja suunnittelua, metsäurakoitsija Metsä-Jurina Oy taas tekee tuttuun tapaan moitteetonta jälkeä”, Niemelä perustelee valintaa.
 
Metsänomistajana Antti Niemelä on aktiivinen ja omatoiminen, eikä epäröi kysyä, kun jokin askarruttaa. Niemelän ja metsäasiakasvastaava Asuinmaan mutkaton yhteisymmärrys onkin tärkeä osa kestävää asiakassuhdetta. Niemelä arvostaa myös sitä, että yhtiö on valmis joustamaan käytännön asioissa.
”Se onnistuu kyllä, kun uskaltaa avata suunsa. Esimerkiksi pari vuotta sitten esitin UPM:lle toiveen, että tietyllä työmaalla ei käytäisi pariin päivään, kun olin itse sillä suunnalla jatkuvasti liikenteessä rehuvehkeitten kanssa, ja hyvin se otettiin huomioon”, Niemelä muistelee.
 
Hetken miettimisen jälkeen Niemelä keksii kehitettävääkin UPM:n palveluista. Bonusjärjestelmään voisi hänen mukaansa liittää metsurityötä nykyistä laajemmin ja monipuolisemmin, esimerkiksi reppuruiskulla tehtävä boorilannoitus madaltaisi kynnystä teettää näitä toimenpiteitä pienemmilläkin aloilla.
Lisäksi Niemelän toiveissa on korkeampi puun hinta, mutta yleisesti ottaen hän toteaa olevansa oikein tyytyväinen UPM:n asiakas.
 
”Kun jatketaan näillä nykyisillä toimintatavoilla, niin ei se kritiikin määrä tule tästä jatkossakaan kasvamaan ja yhteistyö voi jatkua”, Niemelä toteaa.
 
Metsän henki vieraili talvella Niemelän tilalla – lue täältä, miten metsänhoidon osaaminen siirtyy sukupolvelta toiselle.
 
Mitä puun takuuhinta ja palvelubonus tarkoittaa? Tutustu UPM Metsä Kumppanuussopimukseen ja sen tuomiin rahanarvoisiin etuihin.
 
Katso videolta lisää, miten Antti Niemelä hoitaa metsäänsä.
 
Tutustu myös näihin juttuihin
 
Teksti: Päivi Stenroos
Kuvat: Laura Vesa

0 kommenttia

Ei lähetettyjä kommentteja
Lisää kommentti
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista
*
Vahvista kirjoittamalla kuvassa oleva teksti.

Lisää kommentti
Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.
Lue kommentointiohjeet