Metsän monta tapaa viestiä

​Tässä sitä istutaan, kesätyörupeamani viimeistä työpäivää. Työhuoneeni ikkunasta aukeaa näkymä kauniiseen metsään, eikä päiväkään ole hassumpi: aurinko paistaa kuulaasti ja elokuu on nyt kauneimmillaan. Siellä täällä yksittäinen keltainen lehti leijailee hiljaa maahan, merkkinä lähestyvästä syksystä. Ilma tuoksuu erilaiselta kuin vain kuukausi-pari sitten. En voi muuta kuin ihmetellä: mihin kesä taas meni? Edellisvuoden tavoin useampien kuukausien mittainen kesätyöni UPM Metsän viestinnässä on hujahtanut ohi hetkessä - tai siltä se on ainakin tuntunut.

Viime kesänä bloggasin muun muassa siitä, että viestintää tarvitaan kaikissa organisaatioissa, olipa toimiala mikä tahansa. Toimiakseen viestinnän tehtävissä ei suinkaan tarvitse olla kyseessä olevan toimialan asiantuntija. Olen kuitenkin saanut huomata, että kahden kesän aikana olen oppinut paljon paitsi metsäalasta myös UPM:sta yhtiönä. Toimialan tuntemusta kertyy väistämättä. Oma lempilapseni lienee metsäalan turvallisuusviestintä, jonka parissa olen tehnyt erityisen paljon töitä. Myös kulunut vuosi hurahti turvallisuusviestintää käsittelevän pro gradu -tutkielman parissa.

Nyt ajattelin blogata muutaman sanan verran viestintäkanavien monipuolisuudesta. Nykyaikana käytössämme on kehittyneitä teknologioita ja mitä erilaisimmille vempaimille tarkoitettuja sovelluksia, joiden avulla yhteydenpito ja tiedon jakaminen sujuvat vaivatta. Kesän aikana olen saanut kunnian olla mukana UPM Metsämaailman Facebook-sivujen lanseeraamisessa. Facebook-sivumme ovatkin saaneet kesän aikana lähes 600 tykkääjää! Siitä suuri kiitos kuuluu kaikille teille. Esimerkiksi leikkimielinen Puulaji-testimme saavutti huiman suosion juuri Facebookissa. Unohtaa ei myöskään sovi UPM Metsän internetsivuja, Metsämaailmaa, joka tarjoaa hurjasti ajankohtaista tietoa metsäisistä asioista kiinnostuneille. Viime syksynä lanseerasimme myös sähköisen uutiskirjeen, eMetsämaailman, jossa kerromme tärkeistä ja ajankohtaisista UPM Metsän kuulumisista.

Viestintäkanavien monipuolisuus on hyvä asia, sillä jokainen löytää varmasti itselleen mieluisen tavan pitää yhteyttä sekä etsiä ja jakaa tietoa. Internet, sosiaalinen media, sähköposti ja muut sähköiset viestintävälineet ovat lisäksi tarpeellinen tuki kasvokkain tapahtuvalle vuorovaikutukselle. Uusista viestintätavoista huolimatta kasvotusten tapahtuvalle kohtaamiselle on edelleen tilausta. Ainakin itse olen havainnut, että sähköistymisen myötä henkilökohtainen palvelu ja fyysinen läsnäolo ovat ihmisille jopa aikaisempaa arvokkaampia. Me UPM Metsällä tiedämme tämän: voit tulla tapaamaan asiantuntijoitamme metsäpalvelutoimistoille yli sadalla eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Oman metsäasiantuntijasi ja lähimmän metsäpalvelutoimistosi yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Oma taipaleeni UPM Metsällä päättyy tänään. Vaikka eihän sitä tiedä, jos vielä jonakin päivänä palaisin. Haluan kiittää kaikkia niitä ihania ja korvaamattomia ihmisiä, joiden kanssa olen saanut tehdä töitä. Monia uusia oppeja ja kokemuksia rikkaampana on aika suunnata syksyyn ja uusiin haasteisiin, joista ensimmäinen on edessä häämöttävä valmistuminen maisteriksi.

Nauttikaa syksyisestä metsästä!

Elina Ylenius

0 kommenttia

Ei lähetettyjä kommentteja
Lisää kommentti
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista
*
Vahvista kirjoittamalla kuvassa oleva teksti.

Lisää kommentti
Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.
Lue kommentointiohjeet