Valkohäntäpeurankäristys

Raaka-aineet neljän hengen käristykselle:
800 g peuran sisä- tai paahtopaistia
200 g voita
vettä tai lunta
merisuolaa

Lisäkkeenä:
200 g raaka-puolukkasurvosta
sokeria
200 g suolakurkkua
600 g kuohkeaa perunasosetta

Laita paksupohjainen valurautapata kuumenemaan. Leikkaa kohmeisesta peuranlihasta poikkisyin ohuita lastuja; poista rasva tarkkaan. Sulata voi kuumassa padassa ja lisää liha. Älä kääntele ennen kuin liha on saanut alapuolelta väriä. Jos nestettä muodostuu padan pohjalle, se pitää keittää pois. Käristämisvaihe voidaan toteuttaa vasta tämän jälkeen. Kun liha on sopivan väristä, niin lisätään vesi ja annetaan hautua vielä hetki kannen alla. Mausta merisuolalla. Tarjoa mahdollisimman kuumana.


Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsän henki 2011, Pajupillin teko, Metsiemme sammaleita
  • Pieni metsäsanasto

    • W

      www.metsämaailma.fi

      UPM:n metsäaiheinen verkkopalvelu, jonka avulla kaikki metsänhoidon toimenpiteet onnistuvat sähköisesti.