Töyhtötiainen

​Parus cristatus, Tofsmes
10,5–12 cm, 330 000 paria

Töyhtötiaisella selkä on harmaanruskea ja vatsa likaisen valkoinen. Se on helppo tuntea päälaen kolmiomaisesta, mustanvalkeasta ja raidallisesta töyhdöstä. Töyhtötiaisen kutsuääni poikkeaa selvästi muiden tiaisten äänistä. Laulu on kutsuäänen toistelua. Töyhtötiainen talvehtii Suomessa. Se esiintyy maastoltaan vaihtelevissa havumetsissä, joissa alikasvoksena on kuusta tai katajaa. Se viihtyy myös kalliomänniköissä. Töyhtötiainen tekee itse pesäkolon lahopökkelöön tai pesii valmiiseen koloon. Se käy myös lintulaudoilla.


Tee testi: Mikä lintu olet? »


Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lahopuu, Raita, Koivunkantosieni, Känsätuhkelo, Metsien monimuotoisuus
  • Pieni metsäsanasto

    • L M P

      Luonnon monimuotoisuus

      Sillä tarkoitetaan lajien välistä ja niiden sisäistä perimän aiheuttamaa vaihtelua, lajien ja niiden elinympäristöjen runsauden vaihtelua ja myös elollisen ja elottoman luonnon vuorovaikutusta.