Teeripaistia

​Raaka-aineet:
1 kpl nuorta teertä
voita
kalastajalankaa
valkopippuria, suolaa
merisuolaa
timjamia
silavaa
savukylkeä
vettä

Nylje teeri, katkaise siivet ja koipiosat toisesta nivelestä. Sido tai neulo lintu. Ruskista sitten rintaosat kevyesti voissa, ja mausta teeri valkopippuri-suolaseoksella. Hiero pintaan ja ripsauta vähän sisällekin timjamia. Suojaa rintaosasavukyljestä leikatulla ohuella viipaleella. Kypsennä teertä noin 140 asteen lämmössä uunissa noin 20 minuuttia. Ota uunista ja suojaa foliolla. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Kastike:
Leikkaa lintu luuttomaksi niin, että koipiosat ja rintaosat tulevat erilleen. Pidä rintaosat ja jalkaosat hyvin suojattuna erillään, ettei kuivumista pääse tapahtumaan. Laita kaikki muut rippeet kiehumaan (aluksi kylmään veteen). Keitä rippeitä vähintään kaksi tuntia. Siivilöi keitinliemi ja suurusta ruskealla maizenajauholla. Keitä kastikepohjaa vielä hetki ja tarkista maku. Paranna halutessasi kuohukermalla, riistafondyylla, yrttimausteilla ym.

Laita tarjolle vatiin tai laakeaan vuokaan niin, että jalkaosat tulevat pohjalle. Leikkaa rintaosa 2-3 osaan ja asetta ne jalkojen päälle. Nappeeraa hyvää kastiketta rintalihojen päälle ja laita loput tarjolle eri astiaan. Tarjoa lisäkkeenä paistettua kuutioperunaa ja puolukkahyytelöä.
Annoksia teerestä saadaan koosta riippuen 3-4 kappaletta.Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Karpalojäädyke, Suot ja FSC®
Metsästä pöytään
  • Pieni metsäsanasto

    • S

      Suotyyppi

      Luonnontilaiset suot luokitellaan niiden viljavuuden, märkyyden, puuston ja muun kasvillisuuden perusteella erilaisiin suotyyppeihin.