Taimitarha

​Taimitarhalta saat laadukkaat viljellyt taimet vaivattomasti uuden metsän perustamista varten. Hyvälaatuisiin taimiin on viisasta investoida.

UPM perusti oman taimitarhan Joroisiin vuonna 1980. Vuosittain tuotanto tarhalla on lähes 20 miljoonaa  tainta. Lähes kaikki kasvatettavat taimet ovat kuusia, mutta muitakin puulajeja tarhalla voidaan kasvattaa. Taimet menevät pääsääntöisesti UPM:n omille metsätiloille sekä UPM:n metsäpalveluasiakkaiden metsiin. Taimet kasvatetaan jalostetuista laadukkaista siemenestä parhaimmilla tiedossa olevilla kasvatusmenetelmillä. Näin varmistetaan taimien nopea kasvuun lähtö ja elinvoimaisuus istutuksen jälkeen.

Jalostetusta siemenestä kasvatetut taimet kestävät paremmin luonnontuhoja ja tuottavat merkittävästi enemmän puuta metsän kiertoajan kuluessa. Näin ollen UPM:n taimet tuottavat taloudellista lisäarvoa metsänomistajalle. UPM on kehittänyt ja testannut runsaasti sekä taimia että metsänkasvatusmenetelmiä omissa metsissään. Nämä parhaat käytännöt, menetelmät ja materiaalit ovat saatavissa myös yksityismetsiin UPM:n metsäasiakasvastaavan kautta.

Klikkaa viereistä kuvaa ja katso video Joroisten taimitarhalta.

Lue lisää metsiemme puulajeista» 

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsänuudistaminen, Kuusen istutus, Männyn istutus, Rauduskoivun istutus, Puukaupan ennakko- ja jälkityöt
  • Video

  • Pieni metsäsanasto

    • I T U

      Istutus

      ​Metsänviljelyä, jossa puuntaimia laitetaan metsänuudistusalueelle kasvamaan. Istutus voidaan tehdä käsityönä tai koneellisesti.