Sepelkyyhky

​Columba palumbus, Ringduva
38–43 cm, 170 000 paria

Sepelkyyhky on kesykyyhkyä eli pulua kookkaampi harmaa kyyhky, jolla on kaulan sivuilla valkeat sepelkuviot ja siivillä valkeat juovat. Soidinlennossa sepelkyyhky nousee jyrkästi ylös, jonka jälkeen se liitää alas siivet ja pyrstö levitettyinä. Sepelkyyhkyn laulu on tunnusomainen matala hieman pöllömäinen huhuilu. Sepelkyyhky talvehtii Euroopassa. Suomessa sitä tavataan maaliskuun lopusta syyskuuhun. Se on satunnaistalvehtija. Sepelkyyhky viihtyy kuusi-, lehti ja sekametsissä, jotka tarjoavat riittävän suojan risumaiselle pesälle. Se suosii pellonreunametsiä viljelyksillä ruokaillen. Muualla Euroopassa se on sopeutunut pulun kaveriksi kaupunkiympäristöön. Tällaisesta kehityksestä on viitteitä myös meillä.


Tee testi: Mikä lintu olet? »


Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rauduskoivu, Kuusi, Mänty, Kehnäsieni, Lehtokeltavalmuska
  • Pieni metsäsanasto

    • L M S

      Luonnon monimuotoisuus

      Sillä tarkoitetaan lajien välistä ja niiden sisäistä perimän aiheuttamaa vaihtelua, lajien ja niiden elinympäristöjen runsauden vaihtelua ja myös elollisen ja elottoman luonnon vuorovaikutusta.