Peippo

​Fringilla coelebs, Bofink
14–16 cm, 6 600 000 paria

Peippokoiraan rinta on ruskeanpunainen, päälaki ja niska ovat harmaat. Naaraan yläpuoli on harmaanvihreä ja alapuoli harmaanvalkea. Kaikissa puvuissa siivillä erottuu kaksi valkoista juovaa. Yläperä on harmaanvalkea. Peipolla on laaja äänivalikoima: Istuva lintu kutsuu usein terävällä ”fink”-äänellä. Lentoääni on pehmeä ”jyp”, joka kuuluu mm. jatkuvasti muuttoparvista. Laulu on hyvin reipas ja terhakka vastakohtana esimerkiksi pajulinnun haikeampaan säkeeseen. Peippo talvehtii Euroopassa. Suomessa se on harvalukuinen talvehtija. Peippoa tavataan Suomessa maaliskuusta lokakuuhun. Se viihtyy kaikenlaisissa metsissä ja on toiseksi runsain pesimälajimme. Joinakin vuosina ilmeisesti runsain, kun pajulinnun kannat käyvät alhaalla.

 




 

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raita, Rauduskoivu, Kuusi, Mänty, Kataja
  • Pieni metsäsanasto

    • L M

      Luonnon monimuotoisuus

      Sillä tarkoitetaan lajien välistä ja niiden sisäistä perimän aiheuttamaa vaihtelua, lajien ja niiden elinympäristöjen runsauden vaihtelua ja myös elollisen ja elottoman luonnon vuorovaikutusta.