Laulurastas

​Turdus philomelos, Taltrast
20–22 cm, 700 000 paria

Laulurasatas on peni rastas, jolta puuttuuvat punakylkirastaan värikkäät puvun yksityiskohdat. Laulurastas on päältä ruskea ja alta valkea ja mustapilkkuinen. Kupeilla, rinnassa ja siiven alapinnoilla näkyy kellanruskeaa. Laulurastas muistuttaa pienikokoista kulorastasta. Laulu on rauhallista ja tyypillistä on saman aiheen toistuminen useita kertoja peräkkäin, kunnes aihe taas vaihtuu. Laulurastaan kutsuääni on terävä ”tsik”, jonka kuulee myös syysöinä rastaiden muuttoparvista. Muiden rastaiden tavoin laulurastas on hämäräaktiivinen, laulaen myös iltaisin. Se talvehtii Euroopassa ja Suomessa sitä tavataan huhtikuusta lokakuuhun. Laulurastas on arka ja viihtyy kuusi- ja sekametsissä, sekä männiköissä.


Tee testi: Mikä lintu olet? »



Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rauduskoivu, Kuusi, Mänty, Kehnäsieni, Lehtokeltavalmuska
  • Pieni metsäsanasto

    • L M S

      Luonnon monimuotoisuus

      Sillä tarkoitetaan lajien välistä ja niiden sisäistä perimän aiheuttamaa vaihtelua, lajien ja niiden elinympäristöjen runsauden vaihtelua ja myös elollisen ja elottoman luonnon vuorovaikutusta.