UPM Yhteismetsät

​UPM Yhteismetsät tarjoavat vastuullisen, vaivattoman ja tuottavan tavan hoitaa metsävarallisuutta. Metsänomistaja voi liittää yhteismetsään oman kiinteistönsä metsäalueen, jota vastaan hänen kiinteistönsä saa liitettävän alueen arvoa vastaavan määrän yhteismetsäosuuksia. Yhteismetsän osakkaaksi tuleminen on helppoa ja se käy sopimalla metsän liittämisestä yhteismetsään. 

UPM on perustanut neljä maakunnallista yhteismetsää, jotka sijaitsevat Itä-Suomessa, Keski-Suomessa, Länsi-Suomessa ja Pohjanmaalla. UPM Yhteismetsiä hoidetaan ja käytetään metsäsuunnitelmaan perustuen ja niiden saamaa puun myyntituloa jaetaan osakkaille säännöllisesti.

UPM Yhteismetsien hoidosta ja hallinnosta vastaa metsäammattilainen. Tavoitteena on osakkaita mahdollisimman hyvin hyödyttävä tehokas puuntuotanto ja metsien monikäyttö.

upmyhteismetsa.fi -sivustolla voit lukea lisää muun muassa yhteismetsien käytännöistä, UPM:n neljän yhteismetsän sijoitustuotosta ja siitä, kuinka voit liittää oman metsäsi osaksi UPM Yhteismetsää.

Tutustu UPM Yhteismetsä -sivustoon »

 

  

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yhteismetsä, UPM Yhteismetsät , Metsänomistamisen erilaiset tavoitteet, Metsänhoidon tavoitteet, Metsäsuunnitelma
  • Pieni metsäsanasto

    • Y

      Yhteismetsä

      ​Kiinteistöille kuuluva yhteinen metsäalue, joka on tarkoitettu kestävän metsätalouden harjoittamiseen osakkaiden hyväksi. Yhteismetsä on osakkaistaan erillinen oikeushenkilö. Käytännön toiminnasta vastaa osakaskunnan nimeämä hoitokunta tai toimitsija.