UPM Puukauppa

​Puukauppa on toimenpide, jossa metsänomistaja realisoi metsätalouden tuottoa. Hakkuissa ja puukaupassa metsänomistajan metsäänsä kohdistuvat toiveet ja tavoitteet huomioidaan monipuolisesti.

Onnistunut puukauppa alkaa yhteydenotolla UPM:n metsäasiakasvastavaan. Metsänomistajalla voi olla valmis ehdotus hakkuuvuorossa olevista metsikkökuvioista tai se voidaan laatia yhteisellä metsäkäynnillä. Metsäsuunnitelma on hyvä työkalu hakkuu- ja metsänhoitosuunnitelman tekemiseen, mutta sitä ilmankin päästään puukaupassa hyvään alkuun.

Metsänhakkuusopimuksella metsänomistaja antaa UPM:lle sopimuksen mukaisen hakkuuoikeuden sovituille kohteille. Tässä tapauksessa UPM toteuttaa korjuun työvaiheet. Puukaupan voi tehdä myös hankintakauppana, jolloin metsänomistaja itse huolehtii puunkorjuusta ja luovuttaa kaupan puut UPM:lle sovitussa aikataulussa ja paikassa. Kolmas puukauppamuoto on käteiskauppa, jolloin metsänomistaja myy UPM:lle varastopaikalle toimittamaansa valmiin puuerän.

UPM Puukauppa tarjoaa sinulle avaimet metsien taloudelliseen hyödyntämiseen - tuotepalvelu kattaa koko puukauppaprosessin hakkuiden suunnittelusta toteutukseen.

Lue lisää ja pyydä tarjous puukaupasta. 

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pystykauppa, Käteiskauppa, Metsäsäätiö-maksu, Puukaupan kulku, Puunkorjuu
  • Pieni metsäsanasto

    • H L M P

      Leimikko

      ​Hakattavaksi suunniteltu ja merkitty metsäalue, joka voidaan käsitellä kasvatus- tai uudistushakkuulla.