UPM Metsänuudistaminen

​Metsän uudistuminen on osa metsän luontaista kiertoa. Uudistamisella varmistetaan metsäomaisuuden hyvä tuotto ja elinvoima. Nuori, kasvava metsä voi ja tuottaa vanhaa metsää paremmin.

Metsän uudistamisessa on erityisen tärkeää onnistua kerralla perustamaan elinvoimainen taimikko. Tästä syystä koko uudistamisketjun osatekijöiden – maanmuokkaus, siemenet/taimet ja kylvö/istutus – pitää toteutua laadukkaasti ja toisiinsa sujuvasti yhdistettynä.

UPM Metsänuudistamispalvelu toteutetaan Metsätalouden kehittämiskeskus Tapion hyvän metsänhoidon suositusten ja UPM Metsän omien täydentävien ohjeiden mukaisesti. Ohjeistukseen sisältyy luonnonhoidon huomioiminen, jolla metsän monimuotoisuus varmistetaan.

Hyvin toteutettu metsän uudistaminen tuottaa kohteelle sopivaa puulajia olevan tasaisen ja laadukkaan taimikon. Metsän alkukehitys on nopeaa ja turvattua sekä metsänhoidon kokonaiskustannukset ovat edullisimmat.

UPM Metsänuudistaminen on helpoin tie uuden metsän aikaansaamiseksi – tuotepalvelu, joka kattaa uudistamisen kaikki vaiheet suunnittelusta toteuttamiseen sekä tarvittavien ilmoitusten laatimisen. 

Lue lisää ja pyydä tarjous»

  

 
 

 

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

UPM Taimikonhoito, Metsäpalvelut. Tehdään yhdessä toiveidesi metsä. , Metsäpalvelu, Puukaupan ennakko- ja jälkityöt, Metsänuudistaminen
  • Pieni metsäsanasto

    • U

      Uudistaminen

      Uuden puusukupolven perustaminen. Uudistaminen voidaan tehdä viljellen – istuttamalla tai kylvämällä – tai luontaisesti.