UPM Tuottotaimikko

UPM Tuottotaimikko on uusi ja vaivaton tapa perustaa laadukas elinvoimainen kuusentaimikko. UPM Tuottotaimikko on kiinteähintainen palvelu, joka sisältää maanmuokkauksen, laadukkaat taimet Joroisten taimitarhalta ja taimien istutuksen sekä taimikon varhaisperkauksen. Kaikki työvaiheet tehdään konetyönä, mikä nopeuttaa taimikon kehitystä.

Mitä etuja?

• Taimen alkukehitykselle on eduksi, että taimi istutetaan tuoreeseen muokkausjälkeen
• Viljelyketju nopeutuu, kun muokkaus ja istutus tehdään samalla kertaa
• Taimikon alkukehitys nopeutuu ja heinän- ja vesakontorjunnan tarve vähenee
• Työn jälki on tasalaatuinen, mistä johtuen taimikon kehitys on myös tasainen ja helposti ennustettava
• Varttunutta taimikkoa ei tarvitse perata uudelleen noin 2/3 osassa kohteita ja lopuissakin kohteissa toinen perkaus on vaivatonta ja edullista vähäisen vesomisen vuoksi.

UPM Tuottotaimikko on palvelutuote, jolla saat vaivattomasti yhdellä sopimisella uuden alun tuottavalle ja laadukkaalle metsälle.

Lue lisää ja pyydä tarjous

Katso video koneellisesta istuttamisesta
Katso video koneellisesta kitkennästä 

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raivaussahatyöt, Taimikon perkaus ja taimikonhoito, Metsänhoitomenetelmien kehittyminen, Metsänhoitotöiden toteutus, Koneellinen puunistutus
  • Pieni metsäsanasto

    • T

      Taimikon varhaisperkaus

      Tehdään tarvittaessa silloin, kun havupuun taimet ovat noin 0,5–1,5 metrin pituisia. Varhaisperkauksessa poistetaan pienestä taimikosta sitä haittaavaa lehtipuustoa. Kuusentaimikoissa se kannattaa tehdä reikäperkauksena; lehtipuusto poistetaan noin yhden metrin säteellä perattavista taimista. Varhaisperkauksesta on hyvin tärkeä huolehtia. Ajallaan tehtynä se on taloudellinen ja hyvin kannattava toimenpide.