Suppilovahvero-savuporokeitto

​neljälle:
150-200 g tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
4 dl kuohukermaa
½ valkosipulin kynsi
valkopippuria maun mukaan
2 rkl sherryä tai konjakkia
suolaa maun mukaan
100 g kylmäsavuporonpaistia
12 kpl kokonaista sievää suppilovahveroa
voita

Kiehauta tuoreista sienistä liika neste kuumalla paistinpannulla pois, leikkaa pieniksi kuutioiksi, jätä koristelua varten 12 kpl kokonaiseksi. Hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa, kuullota siinä sipulia ja sieniä, mutta älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja sen jälkeen vesi hyvin sekoittaen. Anna kiehua 10 min. Kuutioi savuporo ihan pieniksi. Lisää kuohukerma, puserrettu valkosipuli ja valkopippuri. Kuumenna keittoa, mutta älä keitä. Lisää alkoholi keittoon. Lisää suola, mutta huomioi, että savuporo on voimakassuolaista. Paista kokonaiset sienet nopeasti voissa ja lisää porokuutiot ja sienet valmiin keittoannoksen päälle.

Vinkki: Kun jätät vehnäjauhot pois ja suurustat keiton maissijauhoilla, kiehautat pari minuuttia, saat gluteenittoman version. Erittäin pehmeä ja suussasulava keittoannos syntyy, jos vatkaat kermaa löysäksi vaahdoksi ja lisäät sitä kuuman keiton joukkoon jokaiselle lautaselle ja sen jälkeen porokuutiot ja kokonaiset sienet. Keiton voi valmistaa myös kantarelleista. 

Tunnistatko suppilovahveron, katso täältä tuntomerkit»

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hallavahakas, Kangashapero, Kangasrousku, Kangastatti, Korvasieni
Ruokavinkit UPM Metsämaailman metsäkirjastosta
  • Pieni metsäsanasto

    • K M

      Metsä

      Ekosysteemi, joka on puuston ja muun kasvillisuuden peittämä. Metsään kuuluvat maaperä sekä siihen liittynyt elollinen luonto. Metsäekosysteemi ja siihen kuuluvat lajistot ovat jatkuvassa muutostilassa.