Repoveden kansallispuisto

​Repoveden kansallispuisto ja siihen liittyvä Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualue on metsien ja järvien muodostama karu, salomainen alue. Repovedellä on pitkät perinteet yhtenä Etelä-Suomen suosituimpana retkeilykohteena. Repovesi sijaitsee Kouvolan ja Mäntyharjun alueilla. Vuonna 2012 Repovesi valittiin Vuoden Retkikohteeksi.

Repoveden kansallispuisto perustettiin vuonna 2003 UPM:n lahjoitettua valtiolle 560 hehtaaria maata kansallispuiston perustamiseksi. Samaan aikaan yhtiö rauhoitti 1500 hehtaarin alueen yksityiseksi suojelualueeksi, Aarnikotkan metsäksi, kansallispuiston viereen. Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualuetta hoitaa Metsähallitus.  

Repoveden alueelta löytyy yli 50 kilometriä eritasoisia retkeilyreittejä ja runsaasti taukopaikkoja tulentekopaikkoineen. Repovedellä on myös yksi Suomen parhaista kiipeilykallioista, Olhava, jossa erityisesti kesäviikonloppuisin nähdään runsaasti kiipeilijöitä. Repoveden kansallispuistossa käy vuosittain 80 000 retkeilijää.

Lue lisää luontoon.fi/repovesi 

 

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsiemme lintuja, Minun metsäkokemuksiani
Repoveden kansallispuisto on Vuoden Retkikohde 2012.
  • Pieni metsäsanasto

    • A M

      Metsähallitus

      Valtion liikelaitos, joka huolehtii valtion metsistä, muusta maaomaisuudesta sekä vesialueista. Metsähallitus on Suomen suurin yksittäinen metsänomistaja, joka hallinnoi ja hoitaa valtaosaa Suomen luonnonsuojelualueista.