Minun metsämuistoni

​Metsä, joka olet niin monimuotoinen ja sävyinen. Otat aina syleilyysi ja olet salainen piilopaikkani ja turvani. Hymiset vienosti kesätuulen hivellessä oksiasi ja syksyisin huojut raivokkaasti myrskyn kourissa, joskus jopa katkeamispisteeseen asti. Ne jotka kestävät kohoavat taas entistä uljaampina, voitonriemuisina. Hymyillen seuraan lehtien tanssia, kukin niistä omalla tyylillään ja tempollaan musiikin lumoissa, mutta täysin harmoniassa, jatkavat minusta piittaamatta tanssahteluaan. Painan pääni lämpöiseen sammalmättääseen ja seurailen poutapilvien leppoisaa kulkua, kunnes havahdun päiväuniltani maan kumeaan töminään. Pelästyn ja piiloudun suuren kivenlohkareen taakse, näkyviini astelee ylpeä hirviäiti lapsi vierellään. Seurailen heidän liikkeitään kunnes pari häviää näkyvistäni. Haen lämpöä ja lohtua vierelläni olevasta suuresta männystä. Kierrän käteni sen karhean rungon ympärille, sydämeni syke tasaantuu ja mieleni täyttyy rauhalla.  Olen kotona.

Anne Vuorilinna-Massimino, Helsinki  

Minun metsämuistoni -kirjoituskilpailun satoa julkaistiin UPM Metsämaailmassa syksyn 2012 aikana. 

    

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsänomistamisen erilaiset tavoitteet, Jokamiehenoikeudet ja -velvollisuudet, Metsiemme ruokasieniä , Vihdan tekeminen, Metsävalokuvaus
  • Pieni metsäsanasto

    • M

      Metsä

      Ekosysteemi, joka on puuston ja muun kasvillisuuden peittämä. Metsään kuuluvat maaperä sekä siihen liittynyt elollinen luonto. Metsäekosysteemi ja siihen kuuluvat lajistot ovat jatkuvassa muutostilassa.