Miksi metsänuudistamisesta kannattaa sopia heti puukaupan yhteydessä?

​Metsänuudistaminen on luonnollinen jatkumo uudistushakkuun jälkeen, josta kannattaa sopia jo puukaupan yhteydessä. Näin varmistat uuden puusukupolven kasvuun lähdön mahdollisimman nopeasti ja saat helposti hoidettua velvollisuutesi uuden metsän aikaansaamiseksi.      

Metsän uudistamisessa on tärkeää onnistua kerralla. Tästä syystä koko uudistamisketju  – maanmuokkaus, siemenet/taimet ja kylvö/istutus – pitää toteutua laadukkaasti ja toisiinsa sujuvasti yhdistettynä. Uudistamisessa ei myöskään kannata viivytellä yhtään, sillä se on helpointa ja edullisinta tehdä ennen kuin heinä ja muu kasvillisuus valtaa uudistusalan.

Metsäasiakasvastaavasi on tutustunut metsääsi jo puukaupan aikana. Yhdessä voitte keskustella siitä, mikä on sopivin maanmuokkaus- ja uudistamistapa metsääsi ja millä aikataululla saat uuden taimikon kasvamaan. Saat samalla metsänuudistamisen kustannusarvion. Näin tiedät jo ennakkoon, mikä osa puukauppatulosta kuluu uuden metsän perustamiseen.

Metsänuudistamisesta on helppo sopia kanssamme, sillä saat meiltä kaikki metsänuudistamisen palvelut joko kätevinä paketteina tai yksittäisinä töinä. Räätälöimme palvelupakettiin juuri sinun metsääsi sopivat menetelmät. Lue lisää UPM Metsänuudistamisesta.

Haluatko kysyä meiltä lisää metsänuudistamisesta? Ota yhteyttä metsäasiakasvastaavaasi.
 

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsänuudistaminen, Koneellinen puunistutus, Puukaupan ennakko- ja jälkityöt, Metsänomistajan oikeudet ja velvollisuudet, Uudistushakkuu
  • Pieni metsäsanasto

    • M U

      Maanmuokkaus

      Metsätaloudessa sillä tarkoitetaan metsänuudistamisen yhteydessä tehtävää maan käsittelyä eri menetelmillä. Sillä kohennetaan maaperän lämpö-, vesi- ja ravinnetaloutta sekä ilmavuutta tarkoituksena parantaa siementen itämistä ja taimien kasvuolosuhteita. Maanmuokkaus varmistaa uuden metsän syntyä ja helpottaa metsänviljelytöitä.