Metsävalokuvaus

​Pidä kamera luonnossa liikkuessasi aina mukana ja käden ulottuvilla. Parasta kuvausaikaa ovat aamut ja illat. Sen sijaan varsinkin kesällä keskipäivän aurinko on liian kova kuvaamiseen. Ihanteellinen keli valokuvaamiselle on ohutpilvinen poutapäivä. Tällöin säästytään jyrkiltä varjoilta. Mene niin lähelle kohdetta kuin mahdollista, mutta muistathan,että eläimiä kuvatessa ei saa aiheuttaa turhaa häirintää.
 
Kuvaa metsässä sama paikka eri vuodenaikoina tai muutaman vuoden välein. Maisema muuttuu esimerkiksi uudistusalalla kymmenessä vuodessa hakkuukypsästä metsästä uudistusalan kautta taimikoksi. Vuosien kuluttua on mielenkiintoista katsoa kuinka metsäsi on kasvanut. Valokuvat ovat hyvä lisä metsäsi dokumentteihin.

Kasvikansion voi kerätä kuvien muodossa. Näin välttyy kuivaamiselta ja prässäämiseltä. Sieniharrastuksen alkuvaiheessa omassa kuvakansiossa voi olla jo tunnetut sienet ja seuraavat opeteltavat.

Oman mielimaiseman voi tuoda kaupunkiin valokuvasta tehtynä tauluna. Metsämaiseman katsominen rauhoittaa ja tuo mielihyvää arjen kiireen keskellä.

Tunnistatko metsiemme perhoset? Avaa luontojulisteemme ja testaa tietosi»   Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsänomistamisen erilaiset tavoitteet, Suppilovahvero-savuporokeitto, Raita, Rauduskoivu, Kuusi
metsävalokuvaus
  • Pieni metsäsanasto

    • M T

      Taimikko

      Luontaisesti tai viljellen syntynyt alle kuitupuumittaisten pienten puiden muodostama metsän alku tai nuori metsä, josta ei saa puunmyyntituloja. Taimikkovaihe kestää taimesta ensiharvennusikään.