Karpalojäädyke

​10 annosta

5 keltuaista
100 g sokeria
5 dl kuohu- tai vispikermaa
300 g karpalososetta (paseerattua)
100 g sokeria

Kypsennä vesihauteessa sokeri ja keltuaiset koko ajan vatkaten. Tulos on pehmeää ja valkoista.
Jäähdytä sekoittamalla silloin tällöin.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerikeltuaisvaahtoon käännellen. Sekoita karpalosose ja sokeri ja lisää se vaahtoseokseen. Kaada jäädykevuokaan tai annosvuokiin, Jäädytä yön yli. 



 

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kunnostusojitus, Metsiemme sammaleita, Teeripaistia, Turvemaiden puunkorjuu, Suot ja FSC®
metsästä ruokapöydälle
  • Pieni metsäsanasto

    • S T

      Suotyyppi

      Luonnontilaiset suot luokitellaan niiden viljavuuden, märkyyden, puuston ja muun kasvillisuuden perusteella erilaisiin suotyyppeihin.