Lintubongarin top 3-kohteet

Lintubongaaminen on mahtava ja koukuttava harrastus, jossa löytämisen ilo palkitsee. Varsinkin harrastamisen alussa oma lajikokoelma kasvaa nopeasti. Lintujentarkkailukohteiden top 3:n kohteet ovat loistavia retkeilykohteita, vaikka lintujen tarkkailu ei olisikaan reissun päätarkoitus.

1. Yyterin lietteet, Pori
Yyterin lietteet Porissa on yksi Pohjois-Euroopan tärkeimmistä kahlaajien ja vesilintujen muutonaikaisista levähdyspaikoista. Alueella on hyvä polkuverkosto ja useita lintutorneja. Muista kuitenkin pysyä merkityillä poluilla!
Yyterissä on mahdollisuus havaita paljon vesilintuja, kahlaajia lokkeja ja tiiroja, erikoisuutena kymmenet ristisorsat ja pesivät etelänsuosirrit. Heinäkuun lopussa lietteillä ja Preiviikinlahdella voi havaita tuhansia lintuja.
Katso Yyteri kartalta.

2. Repovesi, Kouvola
Repoveden kansallispuisto on metsäinen lintujen tarkkailukohde, missä erikoisuutena runsas pesivä kaakkurikanta. Kaakkurien aamuöinen alkukantainen soidinlento toukokuussa on unohtumaton elämys. Alueella on hyvä polkuverkosto ja mahdollisuus retkeilyyn upeissa maastoissa. Muista pysyä merkityillä poluilla! Repovedellä on mahdollisuus havaita kaikkia yleisimpiä metsälajeja, kuten tiaisia, tikkoja ja kanalintuja.
Katso Repovesi kartalta.

3. Suurisuo, Janakkala
Janakkalan Suurisuo on merkittävä suoalue Kanta-Hämeessä, missä pesii monia soiden lintuja. Suolla kulkee pitkospuut ja suota voi tarkastella lintuperspektiivistä lintutornista. Kevätaamuna auringon noustessa Suurisuolla voi kokea upean teeren soitimen kymmenien teerikukkojen kisatessa naaraiden huomiosta. Teeriä säestävät keväisellä suolla pesivät kurjet, kapustarinnat ja kuovit.
Katso Suurisuo kartalta.

Lue Lintulajeista ja niiden tunnistamisesta tai Testaa mikä lintu olet.


 

Lue koko artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raita, Rauduskoivu, Kuusi, Mänty, Kataja
  • Pieni metsäsanasto

    • L M

      Metsä

      Ekosysteemi, joka on puuston ja muun kasvillisuuden peittämä. Metsään kuuluvat maaperä sekä siihen liittynyt elollinen luonto. Metsäekosysteemi ja siihen kuuluvat lajistot ovat jatkuvassa muutostilassa.